Slagerij Hoff besloot de bedrijfsprocessen nog verder te verbeteren met het oog op de aanhoudende drukte

Anderhalve meter samenleving

Tijdens Pasen in 2020 was de corona-crisis nog vrij vers en wilden velen gezellig barbecueën door het aanhoudende mooie weer. Door de anderhalve meter samenleving was de winkel van Slagerij Hoff nog maar beschikbaar voor 5 personen tegelijkertijd. Dit zorgde voor rijen die tot 150 meter ver doortrokken. 

Interne processen

Omdat vlees een extreem verse productgroep is, moet het gehele proces van bestellen naar afhalen heel goed op elkaar afgestemd worden. Dit gebeurt door middel van een reeks interne apps die wij hebben ontwikkeld waar de “Productieapp” de eerste van is. Hierin zien de medewerkers van Slagerij Hoff de bestellingen die gemaakt zijn, en kunnen deze producten gereed worden gemaakt op productniveau.

Tijdswinst in de praktijk

Vanuit daar staat alles gereed in de “Order Pick-app”. Wanneer een klant de bestelling wil ophalen, is Slagerij Hoff alleen de QR-code nodig die in de bestelbevestiging staat. Nadat deze gescand is, gaat er automatisch een seintje naar de uitlevering-afdeling. Tijdens de drukke feestdagen had Slagerij Hoff het gehele proces zo ingericht dat de klanten zich aan de voorzijde van de winkel konden melden. Hierna konden zij direct doorlopen naar de achterzijde van de winkel, waar de bestelling werd uitgeleverd. 

Elders in het land bij andere Slagerijen konden klanten gemakkelijk een uur wachten op hun bestelling. Bij Slagerij Hoff duurde dit gemiddeld 10 minuten. Een flinke winst in voor de slagerij én de klant.

De uitdaging

Volledig geautomatiseerde bedrijfsprocessen

Door middel van een app op maat

Doorlooptijd in de winkel verminderen

Om nog meer klanten te kunnen helpen

Afstand kunnen blijven bewaken

In de huidige omstandigheden

"WeMa Mobile heeft samen met ons snel weten te reageren op de huidige omstandigheden wat geresulteerd heeft in een aantal prachtige, maar ook zeer bruikbare apps die onmisbaar waren tijdens de feestdagen."

Gertjan Hoff / Slagerij Hoff

Bent u enthousiast geworden?

Vul uw e-mailadres of telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.